Baseny gastronomiczne

Marka Belmag zajmuje się między innymi produkcją basenów gastronomicznych. Dzięki temu możemy zaoferować wszystkim Klientom perfekcyjnie wykonane, niezawodne i trwałe baseny gastronomiczne. Zadbaliśmy o dostępność nie tylko tradycyjnych, jednokomorowych basenów gastronomicznych. Znajdą się również baseny dwukomorowe oraz umieszczone w stoliku. Ich montaż jest bardzo szybki i prosty dzięki specjalnym zakładkom, w które wyposażone są baseny. Łatwo zatem wpasują się w każdą przestrzeń. Baseny gastronomiczne Belmag można z łatwością łączyć w różnych rodzajach zabudowy, np. ze stołem, szafką czy koszem siatkowym. Występują w najróżniejszych wymiarach – od najmniejszych basenów do food trucków, aż po ogromne kilkukomorowe baseny do dużych restauracji.

 

Funkcje basenów gastronomicznych

Szczególnym rozwiązaniem w zakresie mebli gastronomicznych są baseny gastronomiczne, które stanowią nieodzowny element wyposażenia w profesjonalnej zmywalni w restauracji, pizzerii, czy barze bistro. Ich głównym przeznaczeniem jest umożliwienie zmywania dużych garnków, pojemników transportowych, pojemników GN oraz akcesoriów kuchennych stosowanych w codziennej pracy. Z uwagi na głęboki zbiornik pozwalają na umycie tych przedmiotów, które nie zmieszczą się w standardowych rozmiarów zlewie. Umożliwiamy przy tym wykonanie tego rodzaju wyrobów na wymiar – Klienci w indywidualnym zamówieniu zgłaszają nam swoje potrzeby oraz oczekiwania w zakresie rozmiarów. Ponadto jesteśmy otwarci na przygotowanie basenów w różnym kształcie oraz z dodatkowymi rozwiązaniami, jak np. wycięcie otworów pod baterię lub pod młynek koloidalny.

 

Dlaczego warto wybrać basen wykonany ze stali nierdzewnej?

Wykonujemy baseny gastronomiczne przy wykorzystaniu stali szlachetnej w gatunku 403 i 304. Baseny wykonane ze stali nierdzewnej mają to do siebie, że wyglądają bardzo estetycznie i nowocześnie, zachowując przy tym swoją odporność. Stal jest na tyle uniwersalnym materiałem, także doskonale można ją łączyć z praktycznie każdym innym materiałem –drewnem, kamieniem naturalnym czy płytkami ceramicznymi. Baseny bardzo trudno jest uszkodzić czy zarysować, a ich czyszczenie jest proste i szybkie. Ponadto, stal nie sprzyja rozwijaniu się w basenie bakterii i nieprzyjemnych zapachów, a także jest całkowicie bezpieczna dla człowieka. Baseny gastronomiczne wykonane z tego rodzaju stali są odporne na ciepło, zimno, promieniowanie UV i uderzenia. Jednocześnie nie wymagają praktycznie żadnej konserwacji, oprócz standardowego czyszczenia.

Zachęcamy do zapoznania się z szerokim wyborem basenów gastronomicznych do każdej restauracji lub food trucka.